Urban Corner S.R.L. (denumita in continuare „Urban Corner”) se angajeaza sa conduca afacerea in mod legal, etic si responsabil. Urban Corner asteapta ca furnizorii sai sa respecte si sa adere la aceeasi filozofie pe durata desfasurarii afacerilor lor.

 

Urban Corner impartaseste, si se asteapta ca furnizorii sai directi de produse sa adere si sa implementeze Codul de Conduita a Furnizorului Urban Corner. Codul de Conduita a Furnizorului Urban Corner precizeaza conditiile de lucru pentru furnizori si interzice in mod specific utilizarea fortei de lucru involuntare sau fortate, traficul de fiinte umane, exploatarea minorilor si hartuirea si abuzul.

Urban Corner a comunicat si va continua sa comunice cerintele Codului de Conduita pentru Furnizori catre furnizorii sai directi pentru a se asigura ca materialele incorporate in produsele comerzializate respecta toate legile aplicabile privind sclavia si traficul de fiinte umane. Momentan Urban Corner nu desfasoara audituri ale furnizorilor sai. Cu toate acestea, Urban Corner va lua in considerare masuri ca expertiza sau verificarea de catre organisme terte a tuturor furnizorilor pe care ii considera ca fiind pe cale sa incalce Codul de Conduita pentru Furnizori. Daca Urban Corner are suspiciuni ca un furnizor este implicat in aceste activitati, va derula un interogatoriu. In cazul in care este identificata o potentiala incalcare a drepturilor omului, Urban Corner va discuta in mod imediat cu furnizorul in cauza despre aceasta problema si va formula asteptarile pentru rezolvarea respectivei situatii. In cazul nesolutionarii unei neconformitati in timp util, Urban Corner va reevalua relatia de afaceri cu furnizorul, pana la si posibil incluzand terminarea relatiei de afaceri.

Urban Corner mentine standardele si procedurile interne de contabilitate pentru angajatii si contractorii care nu se ridica la standardele sale, incluzand dar nelimitandu-se la interzicerea sclaviei si a traficului. Urban Corner ofera instruire pentru a se asigura ca angajatii ce raspund direct de conducerea lantului de aprovizionare cu produse sunt la curent si in tema cu privire la probleme si intrebarile privind lantul de aprovizionare, incluzand reducerea riscului de trafic cu fiinte umane si sclavie.

 

Sunt redate in cele ce urmeaza Codul de Conduita a Furnizorului Urban Corner:

 

CODUL DE CONDUITA A FURNIZORULUI

 

URBAN CORNER S.R.L. a convenit sa se supuna valorilor morale si etice in administrarea companiei. Ne asteptam din partea furnizorilor nostri terti sa respecte si sa adere la aceeasi filozofie in administrarea propriilor lor companii. Solicitam o conformare stricta cu aceste standarde din partea tuturor furnizorilor nostri, din partea fabricilor si sub-contractorilor acestora, cat si din partea propriilor lor furnizori. Va rugam sa observati faptul ca in cazurile in care legislatia nationala si alte legi aplicabile si codul de conduita al Furnizorului se refera la aceeasi problema, se va aplica prevederea care este standardul cel mai inalt de loc de munca. In plus, in cazul in care codul de conduita al Furnizorului se contrazice cu legislatia aplicabila, se va aplica legislatia aplicabila. Incercam sa colaboram cu furnizori care convin sa se conformeze cu cerintele prezentului cod de conduita care de asemenea se supune principiilor stipulate in Conventiile Organizatiei Internationale a Muncii, in Declaratia Universala a Drepturilor Omului, in principiile directoare ale OECD si in principiile Global Compact. Orice incalcare a codului de conduita sau orice violare a prezentului cod de conduita de catre furnizorii nostri sau de sub-contractorii acestora vor avea ca rezultat o revizuire si o posibila incheiere a relatiei de afaceri.

 

CERINTE SI RESPONSABILITATI DE ANGAJARE

 

Munca silnica: Utilizarea muncii silnice de catre furnizorii nostri, fie obtinuta in urma amenintarii cu pedeapsa, prin retinerea actelor de identitate, prin a cere din partea muncitorilor sa depoziteze o cautiune sau prin orice alt fel de constrangere este strict interzisa.

Munca prestata de minori: Munca prestata de minori in varsta de mai putin de 15 ani este strict interzisa. In tarile unde legea locala stabileste ca limita o varsta mai inaintata pentru munca prestata de minori sau impune educatie obligatorie si dupa varsta de 15 ani, se va aplica aceasta varsta mai inaintata.

Hartuire si abuz: Ne asteptam din partea furnizorilor nostri sa isi trateze angajatii cu respect si cu demnitate. Furnizorii nostri nu vor permite si nu vor aplica nici un fel de pedeapsa corporala, hartuire psihologica sau fizica si niciun alt fel de abuz.

Discriminare: Ne asteptam din partea furnizorilor nostri sa isi trateze toti angajatii in mod corect si egal. Furnizorii nostri nu pot practica niciun fel de discriminare in legatura cu angajarea, accesul la instruire, promovare, sau concedierea in baza sexului, rasei, religiei, varstei, dizabilitatii, orientarii sexuale, opiniilor politice, nationalitatii sau originii sociale sau etnice.

Salarii si beneficii: Ca minim, furnizorii nostri vor plati salarii regulate si vor plati orele suplimentare la rata legala impusa de catre tara originala de fabricare si vor furniza muncitorilor lor beneficiile cerute de catre lege. Daca nu exista un salariu legal minim sau plata pentru orele suplimentare in tara de origine, furnizorul se va asigura ca salariile sunt cel putin egale cu media minima din sectorul industrial respectiv si ca plata orelor suplimentare este cel putin la fel cu rata obisnuita de plata. Nu se vor face deduceri din salarii din cauze disciplinare. Program de munca: In ceea ce priveste programul de munca si orele suplimentare, furnizorii nostri se vor conforma cu limitele stabilite de legile tarii de fabricare. Furnizorii nostri nu pot impune ore suplimentare excesive.

Numarul total de ore lucrate pe saptamana nu pot sa depaseasca 60 de ore, incluzand toate orele suplimentare, si cel putin o zi libera pe durata fiecarei perioade de sapte zile, sau in ambele cazuri, maxima stabilita de legile in vigoare in tara.

Libertate de asociere: Ne asteptam din partea furnizorilor nostri sa respecte si sa recunoasca dreptul fiecarui angajat de a negocia in mod colectiv, de a crea sau de a se alatura unei organizatii sindicale pe care o aleg si fara penalizare, discriminare sau hartuire.

Sanatate si siguranta: In baza riscurilor specifice prezente in sectorul lor industrial, furnizorii nostri vor furniza un loc de munca sigur si sanatos pentru a evita accidentele sau ranirile corporale care pot fi cauzate de catre, asociate cu, sau care pot rezulta in urma muncii sau a manuirii echipamentului. Acestia vor instala sisteme pentru a detecta, evita sau neutraliza orice amenintare in ceea ce priveste sanatatea si siguranta angajatilor lor si se vor conforma cu reglementarile si legile locale si internationale in vigoare in prezent. Aceleasi principii se vor aplica si furnizorilor care furnizeaza cazare angajatilor.

 

METODE DE LUCRU

Cerinte legale: ne asteptam de la furnizorii nostri sa actioneze in totala conformitate cu legea. Furnizorii nostri se vor supune tuturor legilor nationale, locale si internationale care privesc administrarea afacerilor lor.

Autoritati vamale si de securitate: Furnizorii nostri se vor conforma cu legile vamale aplicabile, inclusiv cu acelea care privesc importurile si interzicerea transbordarii de marfa in tara de import.

Sub-contractorii: Furnizorii nostri vor primi aprobarea “URBAN CORNER  S.R.L.” inainte de a subcontracta orice parte a procesului de fabricare. Aprobarea noastra depinde de acceptarea de catre subcontractoria prezentului cod de conduita si a tuturor celorlalte conditii aplicabile.

Anti-coruptie: Furnizorii nostri vor conveni sa condamne si sa actioneze contra coruptiei in toate formele acesteia, inclusiv contra extorcarii si retururilor.

 

INSPECTIE SI AUDIT

Inspectie: Ne rezervam dreptul de a verifica aderarea la aceste principii si de a efectua audituri de conformare la codul de conduita in orice moment, fara a anunta in prealabil. Furnizorii nostri vor furniza informatiile necesare si vor asigura accesul reprezentantilor URBAN CORNER  S.R.L. care cauta sa verifice conformarea cu cerintele prezentului cod. Acestia vor conveni sa imbunatateasca si sa corecteze orice deficiente descoperite.

Acces la informatie: Furnizorul va pastra registre adecvate pentru a dovedi conformitatea cu prezentul cod de conduita. Furnizorii nostri vor asigura reprezentantilor nostri acces la fisierele complete, originale si corecte.